perjantai 26. helmikuuta 2010

Sohvi luppakorva seikkailee kaupungissa

Sohvi tutustui tänään ensi kerran kunnolla kaupunkiin. Isännän olessa lääkärissä seikkailimme pennun kanssa Hämeentiellä Turussa. Sopivasti käsillä oli ruuhka-aika, joten autoja, busseja, pyöriä ja ihmisiä kohdattiin joka suunnalta. Autoja tuo hurja ei pelkää, lähinnä kiinnostavat... Ihmiset ovat kaikki ihania, niitä ohiteltiin nakki nenun edessä ja oppihan tuo jo hiukan, että kaikki ihmiset eivät olekaan hänestä kiinnostuneita. Toki Sohvi onnistui jokusen ihmisen hurmaamaan ja sai siten kaipaamansa rapsutukset. Hyvin alkaneita kaupunkiharjoituksia jatketaan lähitulevaisuudessa, jotta maalainen osaa sitten olla vilinässäkin.

Eilen veimme koirien kanssa meillä Sohvia lomallaan ihailemassa olleen siskon tytön 10-v. takaisin Laitilaan. Siellä vastassa olivat perheen berninpaimenkoira ja tiibetinspanieli. Bernin kanssa ei paljon seurusteltu, koska se on omasta laumastaan aika tarkka. Vähän nuuhkittiin isoa hirmua pihalla. Sisällä sitten temmellettiin juuri sopivan kokoisen spanielin kanssa innolla. Käytiin koirien kanssa lenkillä ja Sohvikin pääsi mukaan. Kiltisti se matkusti sekä mun että siskoni sylissä puolet matkasta, kun en vielä halunnut antaa sen juosta kilometri tolkulla.

Mummolassa vierailu ja siskon luona oleminen osoittivat taas sen, että pentu ei ole moksiskaan ympäristön vaihtumisesta. Tosin pitää vielä viedä sitä ilman Kerttua eri paikkoihin. Kaupunkireissu tehtiin tänään ilman Kerttua ja huusi autossa taas vaihteeksi aluksi. Toisaalta parkkihalli ja kaupunginvilinä otettiin hyvin reippaasti vastaan ilman ison koiran tukeakin.

Monenlaista ollaan tässä koko ajan opeteltu. Luoksetulossa ollaan  edistytty ja se sujuu häiriöttömissä tilanteissa oikein kivasti. Istumista ja kontaktia tuo tarjoaa jo oma-aloitteisesti esim. kerjätessään. Maahan menee käsiavulla. Leikkiessä tuo mukavasti lelua minulle, ehkä tämä onkin iisimpi noudonopettelija kun Kerttu aikanaa... Hihnassa ja vapaana kulkeminen alkaa jo sujua. Sisäsiisteys paranee myös päivä päivältä, kakkoja tulee enää todella harvoin sisälle ja pissojakin vain pari kertaa päivässä. Koska kaikki sujuu, jotenkin pelottavankin mukavasti niin on pakko samantien koputtaa puuta.... Kai ne vaikeudetkin vielä jostain ilmaantuvat ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti