tiistai 6. heinäkuuta 2010

Kesäkuulumiset

Täällä on ollut hiljaista, mutta se ei tarkoita, että emme olisi treenanneet. Molemmat ovat olleet hakutreeneissä. Kertulla on alettu vaatia kisailmaisuja. Treenaan myös hallintaa jokaisissa treeneissä. Lisäksi on treenattu lähellä keskilinjaa olevia maalimiehiä, mikä on auttanut niin, että juoksee nyt hyvin nenä auki koko matkan takalinjaan. Maastossa siis Kertun kanssa sujuu suht kivasti, vaikka tekemistä ja hiomista on tietysti ikuisesti.

Sohvi puolestaan on oikein hieno nenänkäyttäjä. Hyvin emonsa kaltainen eli helppo lukea. Nenä nousee pystyy ja ottaa kunnon vainua kun havaitsee ukon. Helppo siis tulkita! Sohvin kanssa aletaan harjoitella pistoja seuraavaksi. Se on nyt jyvällä hommasta ja motivaatio on erinomainen. Ekat ilmaisutreenit on otettu niin että haukkuu minua ja vieraita, mutta ei vielä piiloilla.

Molemma ovat myös tottistelleet. Kertun kanssa avustettiin treenikaveria, jolla ongelmana oli paikallamakuun rivistä karkaava koira.  Kerttu on kuin viilipytty vaikka toinen lähtee vierestä. Luotan siihen tällä hetkellä todella tuossa liikkeessä. No, kaikissa alon kisoissa ja BH:ssa ei ollut mitään ongelmaa, joten miksen luottaisi. Aikanaan Tampereella tehty treenipohja on kantanut meitä vuosikausia. Samalla metodilla opetetaan Sohvia. Sekin pysyy jo puoliminuuttia niin, että olen 5-10m päässä. Koskaan ei hyväksytä keskeytystä liikeessä vaan aina joutuu samaan pisteeseen ja vähintään yhtä pitkäksi aikaa. Ruokakuppi on tässäkin se paras treenipaikka.

Kertun kanssa ollaan myös otettu esineruutua. Eilen oli kaksi esinettä. Toiselle lähettäessä oli vähän ihmeissään, mutta rohkaisusta lähti hakemaan. Esinemotivaatio on kunnossa ja molemma löytyivät hyvin. Palauttaa todella kivasti nyt kun nouto on oikeasti takaraivossa. Syksyllä ruutu pitäisi olla ihan ok, jos jaksetaan treenailla edes tämä pari kertaa viikossa.

Vanajavesi oli vaihteeksi siistyitynyt levästä ja koirat pääsivät mummolassa uimaan. Jo edellisellä viikolla Sohvi "oppi" uimaan kun menin itsekin uimaan. Nyt se ui pitempiä lenkkejä kuin Kerttu koskaan. Pennusta on kuoriutunut oikein vesipeto <3

Kesästä siis nautitaan. Tehdään lenkkejä, treenataan, kyläillään, uidaan ja vilvoitellaan takapihalla. Koirat nauttii ja emäntä!

1 kommentti:

  1. Samanlainen veli kuin siskonsakin näköjään, molemmat vaikuttaisi oleva oikein kovia uimareita. :) Jännä että aluksi vaikutti että uskaltautuuko Jeriko koskaan uimaan mutta sitten kun se lähti uimaan niin lähti oikein kunnolla, ilmeisesti sama vika siskossa. Mutta hyvä että nauttivat ja uskaltavat, ja osaavat vilvoitella näillä helteillä. :)
    Olettekos muuten tulossa Tampereelle kesän aikana?

    VastaaPoista