tiistai 6. huhtikuuta 2010

Emäntä sairastaa, häntä hellikäämme

Tänään makasin aamun sairaslomalla sängyssä ja koirat vuoronperään piristivät mieltä änkeämällä kainaloon. Kyllä bortsuista on myös seurakoiriksi ;) Illalla isäntä vei koirat lenkille yksi kerrallaan, jolloin saan mahdollisuuden tottistella molempien kanssa erikseen ilman makkarin oven takaa kuuluvaa häiriötä (eli sitä kun toinen rissaa sitä, että toinen tekee).

Kertun kanssa hiottiin noutoa, jota on kotona sisällä otettu päivittäin. Nyt se pitää (omaa) kapulaa jo kivasti. Tarvitsisin kyllä kaikki maailman noutokapulat lainaan, etteivät vieraat kapulat olisi niin ällöjä. Isäntä teki meille kaksin kappalein metallinoutokapuloita, joita ei aikaisemmin ollut. Kas kummaa, se ei kuitenkaan ollutkaan niin suuri ällötys kuin kuvittelin. Varoen ottaa suuhun, mutta tuo kuitenkin. Hyvä Kepsu! Koitan huomenan jaksaa treeneihin, joissa aiheena jäävien liikkeiden erottelu. Tähän voisi sanoa, että kyllä se kotona osaa. Tosin maneesissa voi olla taas kerran ihan eri juttu...

Sohvin kanssa olen innostunut naksuttimesta. Kertun kanssa ei koskaan ole löytynyt oikein naksutinsäveltä vaikka sitä on kokeiltu. Sohvin kanssa olen päässyt alusta asti ja pienestä pitäen oikein (?) toteuttamaan naksuttimella koulutusta. Ollaan naksuteltu nyt maahanmenoa (menee käskystä ilman merkkiä nopeasti), perusasentoa (käsiapu edelleen, sen häivytys menossa), seuraamista ja paikallaoloa. Seuraamisen juonesta sai tänään ja eilen kiinni. Taisi oikeasti oivaltaa, että etutassujen tulee olla maassa eikä ilmassa :D Nyt menee jo monta askelta ja paikka on hyvä vaikka nami täytyy olla edelleen kädessä. Ei kuitenkaan enää Sohvin nenässä kiinni vaan jo esim. sivulla nyrkissä.

Selkeästi pentu on tajunnut, että tarjoamalla asioita saa mamman iloiseksi. Ruokakupilla on vaadittu asioita ja nyt se ehtii ennen kuin sanon mitään tarjota koko repertuaarin osaamistaa. Ihana pentu <3

Vähän huolissani olen Sohvin kasvamisesta, korkeutta kyllä tulee lisää, mutta painoa on paljon vähemmän kuin muilla ikäisillä pennuilla tuntuu olevan. Onneks korkeutta on tullut niin en ole niin huolissani siitä, että jäisi alimittaiseksi. Kyllä siitä maxikoiran kokoinen saisi tulla mahdollista agilitya ja PK-lajeja ajatellen.

2 kommenttia:

  1. Toi on kyllä hauskaa kun pentu tajuaa että tarjoamalla asioita saa palkkiota. Meillä ei ruokakipolla vaadita oikein mitään kun sekin vaatii jo paljon että saa Jerikon tulemaan syömään, mutta muuten Jeriko saattaa yhtäkkiä vaikka tulla perusasentoon odottamaan palkkiotaan. Mainioita nämä pennut! :)
    Meidän pitäis varmaan pyytää Hannaa avustamaan Jerikon tutustuttamisessa hakuun tai jälkeen, itse on vähän pihalla siitä mitä pitäisi tehdä niin on turha alkaa söheltämään, mutta kovasti kiinnostaisi kokeilla..

    VastaaPoista
  2. Heitä se vaaka hevon kuuseen ja katso miten Sohvi voi niinkuin muuten. Jos se on terve, uloste on normaalia, ( madotettu säännöllisesti ) ja syö hyvin, no hätä. Pennut ovat yksilöllisiä. Itse en punninnut Ilonaa kasvuaikana ollenkaan joten en osaa sanoa sen kasvukäyrästä mitään. Se punnittiin vain eläinlääkärin vastaanotolla rokotuksia hakiessa.
    Kyllä se siitä!

    VastaaPoista